Share this page

Koncert Happysad

Dział: Rok 2016

happysad

POLMUS Ltd ze wsparciem SALEKS MOTORS oraz pod patronatem medialnym Głos Polonii oraz Moje Southampton mają zaszczyt zaprosić na koncert zespołu Happysad.

Bilety w cenie:
£17 Standard / £25 na drzwiach
£35 VIP
Bilet ViP upowaznia do:

- otrzymania koszulki zespolu Happysad

- wczesniejszego wejscia na koncert oraz udzialu w oficjalnym Soundchecku zespolu

- plakat z autografami zespolu 

- mozliwosc poznania zespolu i zrobienia zdjec

Aby nabyc bilet VIP prosimy o kontakt mailowy: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Ilosc biletow VIP ograniczona.

BIOGRAFIA

Happysad powstał w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej. Od lat jest jednym z najpopularniejszych polskich zespołów, sprzedających bilety na swoje koncerty. Zespół ma na koncie około 1000 koncertów w całym kraju, 5 złotych płyt i dwie platynowe oraz rekordy frekwencji w kilkunastu popularnych klubach w Polsce.

W lipcu 2004 nakładem S.P. Records ukazał się debiutancki album zespołu „Wszystko jedno”. W kwietniu 2007 magazyn Teraz Rock umieścił płytę „Wszystko jedno” wśród 50 najważniejszych albumów w historii polskiego rocka. Album ma status złotej płyty.

W październiku 2005 ukazał się drugi album zatytułowany „Podróże z i pod prąd”, który obecnie ma status złotej płyty.

W połowie roku 2006 w zespole nastąpiła zmiana perkusisty - Maćka Sosnowskiego zastąpił Jarosław Dubiński.

1 września 2007 podczas III edycji organizowanego przez zespół happysad festiwalu SKARfest miała miejsce premiera trzeciego krążka zespołu – „Nieprzygoda”. W połowie września album zyskał status najlepiej sprzedającej się płyty w Polsce (OLIS). Album ma status złotej płyty.

Koncertowe wydawnictwo DVD happysad "Na żywo w STUDIO" zyskało status złotej płyty już w dniu premiery, 24 listopada 2008, a w maju 2009 r. DVD uzyskało status platynowej płyty.

19 października 2009 miała miejsce premiera czwartego premierowego krążka pod tytułem "Mów mi dobrze". Obecnie album ma status platynowej płyty.

W październiku 2011 ukazało się jubileuszowe wydawnictwo „Zadyszka”, podsumowujące dziesięć lat działalności zespołu, składające się z dwóch płyt. Na pierwszym krążku 13 zaprzyjaźnionych zespołów gra utwory Happysad, a drugi to DVD z koncertem zespołu z Jarocina z udziałem urodzinowych gości.

Kolejne wydawnictwo nosi nazwę "Ciepło/Zimno" i znajduje się na nim 12. piosenek plus ukryty utwór ,,Stare miasto". Autorem okładki płyty jest rysownik Dawid Ryski. Premiera płyty miała miejsce 5 września 2012 r. I już w pierwszym tygodniu zawitała na pierwsze miejsce OLIS – listy najlepiej sprzedających się płyt w Polsce. Album ma status złotej płyty.
4 grudnia 2013 roku ukazało się kolejne wydawnictwo DVD i 2CD dokumentujące występ zespołu na Przystanku Woodstock w 2012 i – jako zdobywca Złotego Bączka – w 2013 roku.

W lutym 2014 roku zespół rozpoczął współpracę z producentem Marcinem Borsem, z którym nagrał album “Jakby nie było jutra”, który w październiku 2014 r. zadebiutował na 1 miejscu OLIS, spotkał się z bardzo dobrymi recenzjami i w ciągu miesiąca zyskał status złotej płyty.

Skład zespołu:

Kuba Kawalec - wokal, gitara

Łukasz Cegliński – Pan Latawiec – gitara, wokal

Artur Telka – bas

Jarek Dubiński – Dubin – perkusja

gościnnie na koncertach:

Maciej Ramisz – instrumenty klawiszowe, gitara, wokal

Michał Bąk – saksofon, instrumenty klawiszowe

Dyskografia:

„Wszystko jedno” – 2004 r. (SP Records)

„Podróże z i pod prąd” – 2005 r. (SP Records)

„Nostress/Łydka” – 2006 r. – singiel (SP Records)

„Nieprzygoda” – 2007 r. (SP Records)

„Na żywo w Studio” – 2008 r. – 2DVD (Mystic Production)

„Na żywo w Studio” – 2009 r. – 2CD (Mystic Production)

„Mów mi dobrze” – 2009 r. (Mystic Production)

„Zadyszka” – 2011 r. – CD/DVD (Mystic Production)

„Ciepło/Zimno” – 2012 r. (Mystic Production)

„Przystanek Woodstock 2013” – 2013 r. (Złoty Melon)

„Jakby nie było jutra” - 2014 r. (Mystic Production)

Dodatkowe informacje

  • Godzina: 20:00
  • Data: piątek, 09 grudzień 2016
  • Lokalizacja: Klub: The 1865 Brunswick Square Southampton SO14 3AR
  • Bilet:

    BILETY DOSTEPNE W KASIE KLUBU W CENIE £25 Informacje pod numerem 07860277031

  • Galeria:


    {gallery}{/gallery}

Czytany 2741 razy
Share »

Koncerty na których byliście

  • XXXV lat T.LOVE
    XXXV lat T.LOVE POLMUS oraz Lemon Mosquito maja ogromny zaszczyt zaprosic na koncert T.LOVE z okazji XXXV lat na scenie polskiej…
  • TRZECH KRÓLI POPEK, SOBOTA, MATHEO na jednej scenie
    TRZECH KRÓLI  POPEK, SOBOTA, MATHEO na jednej scenie Tych Panów chyba nie trzeba przedstawiać. POLMUS oraz LEMON MOSQUITO przy udziale SALEKS MOTORS oraz Double Five Hair…
  • Doda w Southampton
    Doda w Southampton POLMUS - Polska Muzyka w UK oraz Lemon Mosquito dzieki wsparciu Saleks Motors maja ogromny zaszczyt zaprosic na…
  • KAMIL BEDNAREK w Southampton
    KAMIL BEDNAREK w Southampton Polmus Ltd dzieki wsparciu SALEKS MOTORS, Food Stop Delicatessenoraz DOUBLE FIVE HAIR STUDIO ma zaszczyt zaprosic na pierwszy…
  • Koncert grupy "HEY"
    Koncert grupy "HEY" POLMUS LTD oraz LEMON MOSQUITO dzieki wparciu SALEKS MOTORS, DOUBLE BEAUTY 4U oraz DOUBLE FIVE HAIR STUDIO maja ogromny…