Share this page

Koncert Happysad

Dział: Rok 2016

happysad

POLMUS Ltd ze wsparciem SALEKS MOTORS oraz pod patronatem medialnym Głos Polonii oraz Moje Southampton mają zaszczyt zaprosić na koncert zespołu Happysad.

Bilety w cenie:
£17 Standard / £25 na drzwiach
£35 VIP
Bilet ViP upowaznia do:

- otrzymania koszulki zespolu Happysad

- wczesniejszego wejscia na koncert oraz udzialu w oficjalnym Soundchecku zespolu

- plakat z autografami zespolu 

- mozliwosc poznania zespolu i zrobienia zdjec

Aby nabyc bilet VIP prosimy o kontakt mailowy: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Ilosc biletow VIP ograniczona.

BIOGRAFIA

Happysad powstał w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej. Od lat jest jednym z najpopularniejszych polskich zespołów, sprzedających bilety na swoje koncerty. Zespół ma na koncie około 1000 koncertów w całym kraju, 5 złotych płyt i dwie platynowe oraz rekordy frekwencji w kilkunastu popularnych klubach w Polsce.

W lipcu 2004 nakładem S.P. Records ukazał się debiutancki album zespołu „Wszystko jedno”. W kwietniu 2007 magazyn Teraz Rock umieścił płytę „Wszystko jedno” wśród 50 najważniejszych albumów w historii polskiego rocka. Album ma status złotej płyty.

W październiku 2005 ukazał się drugi album zatytułowany „Podróże z i pod prąd”, który obecnie ma status złotej płyty.

W połowie roku 2006 w zespole nastąpiła zmiana perkusisty - Maćka Sosnowskiego zastąpił Jarosław Dubiński.

1 września 2007 podczas III edycji organizowanego przez zespół happysad festiwalu SKARfest miała miejsce premiera trzeciego krążka zespołu – „Nieprzygoda”. W połowie września album zyskał status najlepiej sprzedającej się płyty w Polsce (OLIS). Album ma status złotej płyty.

Koncertowe wydawnictwo DVD happysad "Na żywo w STUDIO" zyskało status złotej płyty już w dniu premiery, 24 listopada 2008, a w maju 2009 r. DVD uzyskało status platynowej płyty.

19 października 2009 miała miejsce premiera czwartego premierowego krążka pod tytułem "Mów mi dobrze". Obecnie album ma status platynowej płyty.

W październiku 2011 ukazało się jubileuszowe wydawnictwo „Zadyszka”, podsumowujące dziesięć lat działalności zespołu, składające się z dwóch płyt. Na pierwszym krążku 13 zaprzyjaźnionych zespołów gra utwory Happysad, a drugi to DVD z koncertem zespołu z Jarocina z udziałem urodzinowych gości.

Kolejne wydawnictwo nosi nazwę "Ciepło/Zimno" i znajduje się na nim 12. piosenek plus ukryty utwór ,,Stare miasto". Autorem okładki płyty jest rysownik Dawid Ryski. Premiera płyty miała miejsce 5 września 2012 r. I już w pierwszym tygodniu zawitała na pierwsze miejsce OLIS – listy najlepiej sprzedających się płyt w Polsce. Album ma status złotej płyty.
4 grudnia 2013 roku ukazało się kolejne wydawnictwo DVD i 2CD dokumentujące występ zespołu na Przystanku Woodstock w 2012 i – jako zdobywca Złotego Bączka – w 2013 roku.

W lutym 2014 roku zespół rozpoczął współpracę z producentem Marcinem Borsem, z którym nagrał album “Jakby nie było jutra”, który w październiku 2014 r. zadebiutował na 1 miejscu OLIS, spotkał się z bardzo dobrymi recenzjami i w ciągu miesiąca zyskał status złotej płyty.

Skład zespołu:

Kuba Kawalec - wokal, gitara

Łukasz Cegliński – Pan Latawiec – gitara, wokal

Artur Telka – bas

Jarek Dubiński – Dubin – perkusja

gościnnie na koncertach:

Maciej Ramisz – instrumenty klawiszowe, gitara, wokal

Michał Bąk – saksofon, instrumenty klawiszowe

Dyskografia:

„Wszystko jedno” – 2004 r. (SP Records)

„Podróże z i pod prąd” – 2005 r. (SP Records)

„Nostress/Łydka” – 2006 r. – singiel (SP Records)

„Nieprzygoda” – 2007 r. (SP Records)

„Na żywo w Studio” – 2008 r. – 2DVD (Mystic Production)

„Na żywo w Studio” – 2009 r. – 2CD (Mystic Production)

„Mów mi dobrze” – 2009 r. (Mystic Production)

„Zadyszka” – 2011 r. – CD/DVD (Mystic Production)

„Ciepło/Zimno” – 2012 r. (Mystic Production)

„Przystanek Woodstock 2013” – 2013 r. (Złoty Melon)

„Jakby nie było jutra” - 2014 r. (Mystic Production)

Dodatkowe informacje

  • Godzina: 20:00
  • Data: piątek, 09 grudzień 2016
  • Lokalizacja: Klub: The 1865 Brunswick Square Southampton SO14 3AR
  • Bilet:

    BILETY DOSTEPNE W KASIE KLUBU W CENIE £25 Informacje pod numerem 07860277031

  • Galeria:


    {gallery}{/gallery}

Czytany 2547 razy
Share »

Koncerty na których byliście

  • Doda w Southampton
    Doda w Southampton POLMUS - Polska Muzyka w UK oraz Lemon Mosquito dzieki wsparciu Saleks Motors maja ogromny zaszczyt zaprosic na…
  • KAMIL BEDNAREK w Southampton
    KAMIL BEDNAREK w Southampton Polmus Ltd dzieki wsparciu SALEKS MOTORS, Food Stop Delicatessenoraz DOUBLE FIVE HAIR STUDIO ma zaszczyt zaprosic na pierwszy…
  • Koncert grupy "HEY"
    Koncert grupy "HEY" POLMUS LTD oraz LEMON MOSQUITO dzieki wparciu SALEKS MOTORS, DOUBLE BEAUTY 4U oraz DOUBLE FIVE HAIR STUDIO maja ogromny…
  • Koncert KęKę, promujący album "Trzecie Rzeczy"
    Koncert KęKę, promujący album "Trzecie Rzeczy" Agencja Muzyczno-Eventowa Bashesh oraz POLMUS LTD ze wsparciem SALEKS MOTORS oraz DOUBE-FIVE HAIR STUDIO z ogromną przyjemnością zapraszają…
  • Koncert Happysad
    Koncert Happysad happysad POLMUS Ltd ze wsparciem SALEKS MOTORS oraz pod patronatem medialnym Głos Polonii oraz Moje Southampton mają zaszczyt…